torsdag 28. april 2011

Et uvanlig værvarsel.

Det var på den tid da Tandberg lydband kunne kjøpes, og Ivar kom hjem med ett slikt vidunder.  Dette lydbandet ble umåtelig populært etterhvert.
"Fabro"  ,bror til bestefar, var unkar og  allerede en svært gammel mann  som ikke forsto seg på slike nymotens ting. Han skulle bli offer for et velregisert bedrag, som han ikke forstod seg på der og da.
Kjell,som nå bor i Vancouver CA  stod for regi på dette fantestykke mot denne gamle hedersmannen  som ble kalt "fabro", men heite Peder.
Peder hadde fått ny radio, og var veldig glad i å høre dagsnytt og værmeldingene. Det var kosen i livet hans, og ikke en dag var normal uten å ha hørt værmeldingene.
Kjell hadde lenge arbeidet med å lese værvarsel for Vestlandet inn på dette lydbandet, og resultatet ble etter forholdene godt. Tida var inne for ett ordentlig fantestykke mot "fabro" så dei monterte lydbandet på ett lite kott ved siden av rommet hans. Der sto nyradioen som han var så glad i på nattbordet hans  "tyvkoblet" til lydbandet og klart til bruk.
Gamlekaren hadde lagt seg på senga og det var tid for værmeldinger og dagsnytt. Han hadde sine rutiner, og alt gikk på tidssignalet så klokka hans var alltid rett. Da han slo på nyradioen begynte en værmelding av de helt uvanelige, men han fattet ikke mistanke. Det ble meldt full storm for Sogn og Fjordane og sterk storm ved Stadt, for Møre  og Romsdal ble det meldt  orkan i kastene. Ute skinte sola og været av det aller beste.
Etter meldingen kunne de fra kottet ved siden av rommet hans  høre han si for seg selv: "Ej trur dei e blitt  tulne disse meteorologan  på værvarslinga i Bergen".

2 kommentarer:

  1. Fikk han noengang vite at det var et opptak?

    SvarSlett
  2. Om han fikk vite det så hadde ikke ordene hatt noen betydning, for han viste knappest hva ett lydband var for noe.

    SvarSlett