fredag 22. juli 2011

Noen ganger så går det godt........

Vår fiskebåt M/b"Vikstrøm" hadde vært på  kveite-fiske vest for Færøyene, dette var tidlig på 50 talet. De fant en flåte drivende langt ute i havet, som var full av all verdens utstyr oppbevart i vanntette konteinere. Flåten var overbygget, så mannskapet vegret seg for å borde flåten, fordi de var redde for hva de kunne finne der ombord. Skipperen spurte om noen meldte seg frivillig til å borde flåten, men mange vegret seg. Da var det at "Johs" meldte seg og entret flåten uten å finne annet en det vanlige utstyret som er vanlig i flåter.
De fant to konteinere med mat, vann og endel navigasjonsutstyr, men mye tydet på at den hadde vært lang tid på havet for den var full av groe og tang.
De to konteinerne ble tatt med til land, og lagret i sjøbua vår som var ulåst.... naturligvis. For oss guttene som da var 6-7 år gamle så var dette midt i blinken. Vi søkte spenning, og her fantes all verdens merkelig ting som vi viste ingen verdens ting om og som kunne være farlig. Konteinerne var fulle av kjeks, kaffe, sukkertabletter og melketabletter som til forveksling lignet karameller, som vi forsøkte å spise av. I den andre konteineren fantes førstehjelpsutstyr, forbindingssaker og medisin i tillegg en mengd bokser med vann. Dette hadde vi småguttene tilgang til, og hva alt var vet jeg ikke, men mye av tablettene var smertestillende narkotiske stoffer.
At det gikk bra er nesten utrolig, for vi testet ut noe som lignet karameller, men heldigvis så var det melketabletter.
At våre foreldre ikke hadde tanker om at dette kunne vi småguttene tukle med er for meg utrolig, men de var alt for opptatt med sitt arbeid til det. De måtte likevel ha kommet på bedre tanker etter en tid,for konteinerne ble tømt for innholdet og skrotet sammen med alt innhold. Det endte heldigvis godt for oss småguttene denne gangen, men spennende var det for en liten "rakker" som ikke viste bedre, og at lykken var bedre enn forstanden det er helt sikkert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar