fredag 4. november 2011

Den årlige juletrefest på Solvang.

Så lenge jeg kan huske tilbake i min barndom så var det en årlig juletrefest på Solvang. Solvang var ungdoms- og forsamlingshuset på Myklebust. Disse juletrefestene var svært så like fra år til år, og fremmøtet var det ikke noe å si på. Vanligvis helt fullt hus, og alltid måtte de ta i bruk galleriet for å få plass til alle. Selvfølgelig så var det mange barn på festen, men også de voksne gikk mann av huse for å delta.
Et stort tre ble reist midt i salen, og det var pyntet med lys og julepynt. På disse festene var det mye sang og musikk, men også en del taler og underholdning. Noen barn sang julesanger og noen leste juleevangeliet, og så var det en liten andakt av en av stedets lokale talere.
Så var det tid for julenissene som gikk rundt med store sekker på ryggen for å dele ut julepakker til barna. For noen barn ble kvelden det reneste mareritt da julenissene var ekstra nifse, men etter å ha fått utdelt pakker med sjokolade, noen karameller, julemenn og sirupssnitter så roet det hele seg etterhvert.
Så var det gang rundt juletreet med opp til 4 ringer med barn og voksne i en salig blanding. Ved 21 tiden var det tid for å avslutte festen, og da var de fleste små klar for dra hjem til sitt. Jeg husker disse festene spesielt fordi det var en koselig stund sammen med mange mennesker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar