lørdag 3. september 2011

"Raffel Rangvald"

Ja da, "Raffel Rangvald" var det alle som kjente i vide kretser, for han var stedets drosjesjåfør. Han bodde på "Raffelremma" sammen med sin søster og ei dame som nå ville ha blitt regnet som hans samboer.Dei tre levde av et middels stort gårdbruk, og så kjørte han drosja i bygda. Det var enda så tidlig at det var Amerikanske biler som ble benyttet, og han kjørte kun Dodge drosjer. Han var en utrolig fargerik person, og snakket bokstavelig talt "rett fra levra" med en drøss med tabuord til hvem det måtte være. Alle som tok drosje med ham som sjåfør måtte gjennom dette ritualet før en noenlunde normal samtale kunne påbegynnes.
Han var den første og eneste i bygda på den tid som ble skilt, og hadde i den forbindelse mange fornedrelser han måtte gjennom. Han meldte seg inn i NS i den tro at han skulle få tilbake sin kone, men det gjorde bare vondt verre for ham. Han  fikk lide for dette valget, men jeg tror folket behandlet ham likevel rimelig i etterkrigstiden fordi han fikk sin straff.
Han var mest som en klovn, men var likevel en meget klok mann som hadde mistet all ære og aktelse blant mange sambygdinger. Etter at jeg ble så voksen så ble jeg bedre kjent med ham, og forstod raskt at han ikke bare var en klovn, for bak denne fasaden så jeg en meget klok mann. Hans liv var vel mer tragisk en det man ved første øyekast kunne se, men på sine gamle dager så fikk han igjen kontakt med sine barn og som bodde hos ham i lange perioder, men den tidligere kona kom aldri tilbake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar