mandag 19. september 2011

Snurpenota.....

Vi var en liten flokk gutter i 12-14 årsalderen og var full av virketrang. På ettersommeren og høsten så var det vanlig at fiskerihavna var full av mort(seiyngel), og vi guttene hadde laget en snurpenot av to sildegarn. I havna skulle vi prøve om dette fiskeredskapet var egnet til å fiske mort med. Nota ble greidd etter alle kunstens regler i en stor robåt, og noen av guttene skulle betjene båten og nota og resten skulle hale i å dra på land. En dag det var riktig mye mort i havna så var vi klare for å gjøre første kast med denne nota. Karsten, senere skipper på hvalfangstskuta "Kato" skulle være bas da han var den elste av oss  mulig den mest erfarne.
En stor fiskestim ble omringet, og det møysommelige arbeidet tok til med å få endene på nota inn til land. Det ble mer en forventet, for nota var mest full av fisk, og det ble hovet fisk inn i rofæringen til den mest var fullastet. De fleste gikk rundt med bøtter og spann for å selge fisken, og mye ble frosset til krabbeagn, men også mye måtte dumpes da vi ikke klarte å selge alt.
I dag hadde vi  blitt anmeldt for fiskedumping og Kurt Oddekalv hadde sikkert vært involvert,  men på den tid var slike ulykker ikke regnet som noe galt  men heller et uttrykk for at vi overvurderte markedet. Jeg kan ikke si annet en at vi var noen aktive unger alle sammen, for prosjektene de sto i kø hele tiden. Vi gjorde ikke flere kast med denne snurpenota heldigvis, det ble  mer fisk en vi hadde behov for og krabbeagn det hadde vi så det monnet.

1 kommentar:

  1. Hehe, mortefiske er vel noe alle barn liker. Men ttror ikke mine gutter har fått slike mengder noen gang nei:P

    SvarSlett