søndag 4. september 2011

To rivaler på samme båt................

Denne historien har jeg blitt fortalt av en sambygding, og jeg har fått bekreftet av flere andre at den er troverdig.
To karer i bygda var til stadighet rivaler, og uheldigvis ble de mannskap på samme båt på lofotfiske. De skulle ikke ha vært sammen disse to karene, for de kranglet mest om alt, og var til stadighet årsak til stridigheter ombord.
De hadde stasjon i Svolvær som liksom var byen i Lofoten, for der skulle de levere fangsten hele den sesongen. På slike turer så er det  alltid muligheter for konflikter, og det skulle det bli denne gangen også.
Av en eller annen grunn så ble disse to rivalene forelsket i samme jente som stod på et konditori i byen, og det ble ingen avklaring på dette etter som tiden gikk. Da en av dem så ut til at han fikk ekstra mye oppmerksomhet så ble den andre sjalu. Det toppet seg da den ene inviterte henne på kino, og jenta sa ja. Etter som tiden gikk ble det et forhold, og den andre ble direkte svartsjuk. En dag beileren var på konditoriet sammen med rivalen så ble det for mye for rivalen som slet med mye. Beileren var kommet i godprat med jenta og mange var tilstede i konditoriet. Rivalen hevnet seg ved å gå tett opp til ham som ble kavaler med jenta og slepte en "fjert" og gikk diskret ut. Det ble en pinlig situasjon for ham som stod igjen, og da han kom ombord så ble det et alvorlig oppgjør mellom de to.
Det viste seg at dette forholdet holdt, trass i et slikt utrivelig opptrinn, og de to ble gift året etter i denne byen. De to stiftet familie og de fikk mange barn, og han bodde der resten av sitt liv. Det hører med til historien at rivalen ikke ble valg til forlover i bryllupet deres, av forståelige grunner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar