lørdag 12. mars 2011

"Seksåførtilaget" Myklebust Idrettslag.


























Foran fra venstre: Ukjendt, Gunnar Haugen, Steinar Haugen. Midtre rekke: Einar Haugen, Rasmus Johs Myklebust, Olaus Myklebust. Bakre rekke: Martin Myklebust(onkel ), Elias Myklebust, Magne Risbakk ?, Johan Myklebust og Nils Myklebust.


Jeg kan bare så vidt erindre dette sagnomsuste fotballaget fra Myklebust, mitt opprinnelige hjemsted, i Sandøy Kommune. Historiene var mange og legendariske, og ikke noen i Møre og Romsdal, eller mulig Norge var bedre enn dette laget. Fotball passet vist godt i denne fiskerbygda på en øy langt ute i havet. Vi hadde 11 helter, og alle hadde kallenavn lik de brasilianske spillerne. Kan huske at de hadde kallenavn som "Bek", "Pit", "Duns" m.m. så de var tidlig ute på det planet, og alle spillerne hadde sine spesialfinter som de ble så kjendt for. Kan huske at jeg beundret dem grenseløst. Det var ett problem... vi så dem aldri spille kamp mot reelle motstandere, men det ble det ikke reflektert så mye over da. Om kveldene ble vi storøygd sittende å høre på en av toppspillerne på laget fortelle om de mange bragdene de hadde utført på banen over noen glass med hjemmebrygget maltøl. En periode i mitt liv trodde jeg at disse heltene kunne slå landslaget til Norge. Vi var veldig stolte av våre helter, og var trygge på at de gjorde jobben når de var i kamp. Fotballaget slet med dårlige treningsforhold, og derfor ble det besluttet å bygge nytt stadion i Hørvedalen. Da stadion skulle innvies i 1957 så ble det arrangert en fotballturnering med tre lag som deltagere. De som var med var Fjørtoft IL, Harøy Turn og IL og Myklebust IL. Nå skulle heltene i aksjon riktignok 10 år eldre, og med ustabil kondis på toppen. Vi hadde store forventninger til denne turneringen, og alle viste resultatet lenge før kampene ble spillt. Litt justeringer ble det på "Seksåførtilaget" i 1957. Keeper Gunnar 210 cm og 120 kg ble avløst av Leif, og onkel Martin av Einar, men elles så var det samme laget. Etter denne turneringen kom nedturen for oss småguttene. Status for turneringen var to beinbrudd og to tap  på "Seksåførtilaget". Etter dette ble ikke bygda den samme, og ikke vi guttene heller.
I godt voksen alder så har jeg arbeidet mye med gamle aviser, og har vært på søk etter "Seksåførtilaget" fra Myklebust, men har ikke så mye som funnet en notis om laget. De skulle vist ha vunnet en kamp mot Nørvekameratene sies det, men sannheten er at de tapte den kampen også ;-))

3 kommentarer:

  1. Hohohoi! For ei fantastisk historie! Håper noen som leser dette etterhvert vil donere et bilde av saksåførtlaget - om noe slikt skulle finnes. Denne var flott:P

    SvarSlett
  2. Der har det kommet et bilde ja!! De ser virkelig flotte ut ja! :)

    SvarSlett
  3. Ikke alltid at det man tror stemmer med virkeligheten ;-)

    SvarSlett